Obisk Gorenjske regije - Platforma sodelovanja
senca
nazaj
Novice

Obisk Gorenjske regije

Ekipa Platforme Sodelovanja je danes opravila tretji obisk Gorenjske regije. Dr. Anže Logar in Mark Boris Andrijanič sta obiskala občine Železniki, Radovljica in Jezersko.

Predsednik Platforme Sodelovanja dr. Anže Logar in Mark Boris Andrijanič sta danes opravila tretji obisk Gorenjske regije.

  • Srečanje z županom Občine Jezersko Andrejem Karničarjem

V pogovoru z županom o največjih načrtovanih infrastrukturnih projektih (šola in vrtec) in razvoju turizma. Na tem področju imajo ambiciozne načrte in si med drugim prizadevajo tudi za ureditev kolesarske steze do Jezerskega.

Jezersko je prvi slovenski kraj, ki je postal član mednarodne mreže Gorniških vasi. Župan je izrazil zadovoljstvo, da se mlade družine vračajo nazaj v te kraje.

  • Srečanje z županom Občine Železniki Markom Gasserjem

Občina Železniki ima zelo močno industrijo. Po poplavah leta 2007 so zgradili 60 zaplavnih pregrad, kar je pripomoglo k temu, da je bila škoda ob lanskih poplavah manjša. V teku je več pomembnih projektov, med njimi gradnja obvoznice in zadrževalnika vode. V načrtu imajo tudi gradnjo stanovanj in odprtje nove obrtne cone.

  • Srečanje z županom Občine Radovljica Cirilom Globočnikom

Občina Radovljica je lani zabeležila rekordno število nočitev. Turizem je v porastu. Občina je dobro razvita in vlaga v vsa področja. Župan je izpostavil, da se občine soočajo s preobsežno birokracijo. Želi si tudi poenostavitve zakonodaje.

V občini so začeli z gradnjo prizidka radovljiškega vrtca, v katerem bo tudi razvojna ambulanta, ki bosta otroke sprejela z začetkom šolskega leta 2024/2025.

  • Srečanje z vodstvom gostilne Lectar

V Gostilni Lectar se trudijo ohranjati slovensko tradicijo. Njihova posebnost je izdelava lectovih src. Poleg restavracije in hotela je tu tudi muzej starih slovenskih obrti.

Več o prvih dveh obiskih Gorenjske regije si lahko preberete tukaj.

📸 Fotogalerija je na voljo na tej povezavi.

X

Preden greš…

Zanima me tvoje mnenje. Sodeluj in pomagaj ustvariti boljšo in pravičnejšo Slovenijo.👇🏻

Hvala!
dr. Anže Logar

X

Zanima me tvoje mnenje!

Sodeluj in pomagaj ustvariti boljšo in pravičnejšo Slovenijo.👇🏻

Hvala!
dr. Anže Logar