senca
nazaj

O platformi

Zakaj ne bi skupaj? Predlagali, ustvarjali, sodelovali. V družbi, kjer velja, da če nisi 100% z nami, si avtomatično proti nam, je težko prodreti z idejo. Zlasti če tega še nisi počel.

Zakaj ne bi skupaj? Predlagali, ustvarjali, sodelovali. V družbi, kjer velja, da če nisi 100% z nami, si avtomatično proti nam, je težko prodreti z idejo. Zlasti če tega še nisi počel.

Tako se nas je zbralo nekaj posameznikov iz različnih področij, vsak s svojo zgodbo, a vsi z isto mislijo – naši domovini, naši družbi, nam vsem primanjkuje sodelovanja. Pa smo debato spremenili v dejanja in se odločili, da ustvarimo platformo, ki bo omogočila prav to. Povezovanje posameznikov in mesto za pretresanje dobrih idej. Poimenovali smo jo kar Platforma Sodelovanja. Želja je, da se ji v nadaljevanju pridruži kar največ posameznikov. Tudi ti!

Platforma Sodelovanja je nepolitična, nevladna in nepridobitna organizacija z odločno usmerjenostjo v prihodnost. Njen namen je zgolj eden – sprožiti razpravo o razvojnih izzivih Slovenije. Nekakšno quo vadis viharjenje možganov vseh, ki nam je mar za prihodnost naše države. Od spodaj navzgor. In obratno.

Prihodnost zvoni. Ne čaka na druge, ampak na vsakega izmed nas. Prav vsak lahko s kreativnimi idejami prispeva k boljši Sloveniji. Platforma Sodelovanja je mesto za to.

Pri kreiranju razprav se bomo zgledovati po nordijskem sistemu delovanja, kjer sogovorniki prednostno iščejo stične točke ne glede na politična, gospodarska, socialna, kulturna, ali katera koli druga prepričanja.

Izzivov ne manjka, nahajamo se v obdobju, ko se na mednarodnem prizorišču dogajajo tektonski premiki, ki zahtevajo hitro prilagajanje in ukrepanje. Pa tudi doma nam kronično primanjkuje svežine. Tiste z vsebino.

Krepitev konkurenčnosti slovenskega gospodarstva, zeleni prehod, digitalizacija, vključenost mladih v procese odločanja, socialna država, zaščita slovenskih interesov v EU in svetu, vladavina prava, … je samo nekaj primerov, kjer preprosto moramo sodelovati.

Imamo samo eno državo. In nekaj več kot dva milijona odtenkov skupne prihodnosti.

Zatorej, pridruži se Platformi sodelovanja.
#ZAprihodnost

znak-platforma-sodelovanja

O meni

‘Quidquid agis, prudenter agas et respice finem.’

(Karkoli počneš, počni premišljeno in misli na konec.)

Latinski pregovor

Leto dni nazaj sem najavil kandidaturo za predsednika države. Odločitev ni bila lahka, a je bila prijetna. Me je notranje pomirila. V času kandidature sem tudi predstavil, kakšno vizijo Slovenije želim sooblikovati. Strpno, temelječo na dialogu, z iskanjem tistega najboljšega, ki je v vsakemu izmed nas.

‘Realpolitika’ je precej oddaljena od moje vizije razvoja Slovenije. Z nekaj besedami – še nismo tam. Veliiiiko nam še manjka. Ampak zato velja čim prej začeti. To je bil eden glavnih motivov, da sem dolge mesece po volitvah vodil intenziven dialog z najrazličnejšimi sogovorniki. Z ljudmi od vsepovsod. In ugotovil, da je iskrica. Da je interes, da je veliko somišljenikov in da je veliko tistih, ki se do sedaj še niso družbeno angažirali, pa bi danes se, če se jim le ponudi prava platforma.

Šele nato sem se začel pogovarjati s posamezniki, ki jih ravno zaradi njihovega dosedanjega dela, zaradi njihovih sposobnosti, njihovega iskrivega uma, izjemno cenim. In so pripravljeni aktivno pripomoči, da se ta platforma oblikuje. Platforma sodelovanja.

Platforma sodelovanja je delček mene, delček moje predsedniške kampanje, del vizije razvoja Slovenije predvsem pa velik del želja in upanja vseh vas, s katerimi sem bil v zadnjem letu v stiku – osebno, elektronsko ali preko socialnih omrežij. Pa upam, da tudi velikega dela vas, s katerimi se (še) nisem uspel povezati.

Zdaj smo tam, kjer lahko začnemo. Cilj je daleč, a kjer je volja, je tudi pot. Več kot nas bo, prej bomo na cilju.

Sodelujmo
#ZAprihodnost

o-platformi

Dr. Anže Logar

poslanec Državnega zbora RS

predsednik

Prijavi se v društvo

znak-platforma-sodelovanja

Platforma Sodelovanja je nepolitična, nevladna in nepridobitna organizacija z odločno usmerjenostjo v prihodnost.

Njen namen je zgolj eden – sprožiti razpravo o razvojnih izzivih Slovenije. Nekakšno quo vadis viharjenje možganov vseh, ki nam je mar za prihodnost naše države. Od spodaj navzgor. In obratno.

Prijavnica znak-platforma-sodelovanja

Ekipa

Spoznaj ekipo posameznikov iz različnih področij, vsak s svojo zgodbo, a vsi z isto mislijo – naši domovini, naši družbi, nam vsem primanjkuje sodelovanja. Prihodnost zvoni. Ne čaka na druge, ampak na vsakega izmed nas.
Prav vsak lahko s kreativnimi idejami prispeva k boljši Sloveniji. Tudi ti!

Dr. Anže Logar

Dr. Anže Logar

poslanec Državnega zbora RS

predsednik

Dr. Romana Jordan

Dr. Romana Jordan

nekdanja evropska poslanka

podpredsednica

Matic Logar

Matic Logar

Key account manager v Telekomu Slovenije d.d.

tajnik društva

Mark Boris Andrijanič

Mark Boris Andrijanič

Kumo.AI

Rok Ravnikar

Rok Ravnikar

družinski zdravnik

Dr. Matej Avbelj

Dr. Matej Avbelj

profesor za evropsko pravo

Mitja Čander

Mitja Čander

pisatelj in direktor založbe Beletrina

Dr. Alja Brglez

Dr. Alja Brglez

svetovalka bivšega predsednika republike Boruta Pahorja

Eva Irgl

Eva Irgl

poslanka Državnega zbora RS

Dr. Jernej Pikalo

Dr. Jernej Pikalo

univerzitetni profesor

Dr. Igor Hustič

Dr. Igor Hustič

direktor družbe

Prof. Dr. Igor Masten

Prof. Dr. Igor Masten

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

Mirko Požar

Mirko Požar

direktor in lastnik podjetja Soltec

X

Preden greš…

Zanima me tvoje mnenje. Sodeluj in pomagaj ustvariti boljšo in pravičnejšo Slovenijo.👇🏻

Hvala!
dr. Anže Logar

X

Zanima me tvoje mnenje!

Sodeluj in pomagaj ustvariti boljšo in pravičnejšo Slovenijo.👇🏻

Hvala!
dr. Anže Logar