senca

Pravilnik zasebnosti

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V našem društvu Platforma sodelovanja se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zato z vašimi podatki ravnamo skladno s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Društvo Platforma sodelovanja. kot upravljavec osebnih podatkov posameznikom omogoča, da so seznanjeni z vsemi relevantnimi informacijami, ki se nanašajo na njihove osebne podatke.

Za vsa dodatna vprašanja povezana z obdelavo vaših osebnih podatkov ali z uresničevanjem vaših pravic v zvezi z njihovo obdelavo, lahko stopite v stik z nami in nam pišete na elektronski naslov društva: [email protected].

1. PIŠKOTKI

Naša spletna stran uporablja piškotke, kateri vas ločijo od drugih uporabnikov našega spletnega mesta. Pomagajo nam, zagotoviti dobro uporabniško izkušnjo, ko spremljate našo spletno stran.

1.1. Kako uporabljamo piškotke

Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikovo napravo (računalnik, telefon ipd.), s pomočjo katere uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta dobi ponudnik vpogled v podatke, ki so v piškotkih.

2. PRIDOBIVANJE IN OBDELOVANJE OSEBNIH PODATKOV

2.1. Osebni podatki, ki jih dobimo od vas.

2.1.1. Osebni podatki, ki nam jih posredujete, tako da nam izpolnite spletni ali tiskani obrazec za včlanitev v društvo, oziroma nam jih posredujete preko telefona, elektronske pošte, pošte v pisni obliki ali nam jih kako drugače posredujete. In sicer, to vključuje informacije, ki jih navedete, ko se včlanite v društvo, oziroma sodelujete na javnih prireditvah in dogodkih društva (okrogle mize, predavanja, tematski večeri, …) ali pa sodelujete v razpravah ali drugih funkcijah socialnega medija na naši spletni strain ali drugih socialnih omrežjih (Facebook, Instagram, twiter…) Podatki, ki nam jih sporočite, lahko vključujejo vaše ime in priimek, datum in kraj rojstva, naslov , itd.

2.1.2. Osebni podatki, ki jih zberemo od vas. Pri vsakem vašem obisku na spletni strain društva, bomo samodejno zbirali tehnične informacije, vključno z naslovom (IP Internetni protokol), ki se uporablja za povezavo računalnika z internetom, podatki za prijavo, vrsto in različico brskalnika, nastavitev časovnega pasu, vrste in različice brskalnika in operacijski sistem.

3. UPORABA OSEBNIH PODATKOV

3.1. Osebne podatke, ki nam jih posredujete bomo uporabili:

  • da kvalitetno zagotovimo prejemanje elektronskih obvestil in informacije o dejavnostih, aktivnostih, informacijah društva.
  • da vam vsebino na spletni strani predstavimo na najučinkovitejši način za vašo napravo
  • za vodenje evidence članstva

Osebne podatke ne delimo z osebami zunaj organizacije ali drugimi organizacijami in/ali nepooblaščenimi osebami. Z zunanjimi sodelavci, s katerimi sodelujemo za potrebe nemotenega poslovanja (zagotavljanje IT pomoči in servisi programsko aplikativne opreme, računovodstvo, pomoč pri organizaciji dejavnostih in aktivnostih društva), imamo sklenjene pogodbe v skladu z zakonodajo in pogodbe o nerazskrivanju in varovanju osebnih podatkov. Zunanji sodelavci lahko vaše osebne podatke uporabijo le v skadu z našimi navodili in naši prisotnosti.

3.2. Osebne podatke, ki jih zberemo od vas bomo uporabili:

  • za upravljanje naše spletne strani in za notranje operacije, vključno z odpravljanjem težav, analizo podatkov, testiranjem, raziskavami, statističnimi in raziskovalnimi nameni;
  • za izboljšave naše spletne strani, da bi zagotoviti, da je njena vsebina najučinkoviteje predstavljena za vas in za vaš računalnik;
  • kot del, da bo naša stran varna; o da uporabnikom naše spletne strani optimiziramo storitve, ki vas utegnejo zanimati.

4. ČAS HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke, pridobljene za namene delovanja društva, pogodbenih obveznosti, hranimo deset let po prenehanju pogodbe oz. deset let po koncu obdelave osebnih podatkov. Druge osebne podatke hranimo do izpolnitve namena, zaradi katerega so bili zbrani. Osebne podatke, ki se obdelujejo le na podlagi vaše privolitve, hranimo pet let \, razen če prevladajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine, ko se podatki obdelujejo le do preklica privolitve.

5. HRAMBA OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki, ki jih zberemo od vas, bodo odelovani in hranjeni znotraj EU prostora (“EEA”). Obdelovali jih bodo zaposleni in prostovoljci, ki so hkrati člani društva in ki delajo z nami. Obdelovali jih bodo tudi zunanji sodelavci oz. zaposleni, od naših zunanjih sodelavcev, ki imajo z nami sklenjeno ustrezno pogodbo ali jih zavezuje poklicna skrivnost. To vključuje osebje, ki se med drugim ukvarja z izpolnjevanjem pogodbenih obveznosti, obdelavo vaših podatkov o članstvu in zagotavljanjem podpornih storitev. S predložitvijo vaših osebnih podatkov se strinjate s tem prenosom, shranjevanjem ali obdelavo. Sprejeli bomo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo, da se vaši podatki obravnavajo varno in v skladu z Uredbo in veljavno zakonodajo. Vsak prenos osebnih podatkov preko interneta je na lastno odgovornost. Ko bomo prejeli vaše podatke, bomo za preprečitev nepooblaščenega dostopa uporabili stroge postopke in varnostne funkcije.

6. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Vsi prostovoljci ali zaposleni, ki so hkrati tudi člani društva in ki v okviru izvrševanja svojih delovnih nalog uporabljajo osebne podatke, so jih zavezani skrbno varovati. K temu s sklenitvijo pogobe zavežemo tudi vse zunanje sodelavce.

7. OSEBNI PODATKI PREKO SOCIALNIH OMREŽIJ

Na spletni strani se nahajajo tudi bljižnjice za deljenje na socialnih omrežij Facebook, in Instagram (Data Policy: https://help.instagram.com/519522125107875/?helpref=uf_share). Bljižnjice prepoznate s sliko logotipa socilanega omrežja. Po navedbah socialnih omrežij se brez klika na bljižnjico npr: facebook za deljenje ne pridobivajo nobeni osebni podatki iz socialnih omrežij. Tovrstni podatki, med drugim IPnaslov, se pridobijo in obdelajo samo pri prijavljenih članih. Opozarjamo, da o vsebini posredovanih podatkov ter njihovi uporabi s strani socialnih omrežij (facebook, Instagram,Twiter…), nismo obveščeni od njihovih upravljavcev. Vse nadaljnje informacije glede uporabe podatkov s strani socialnih omrežij, najdete v izjavah o varstvu podatkov na straneh posameznih socialnih omrežij pod točko “Data Policy”.

8. POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

Shranjenih osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam ali v tretje države. Izjema je, pošiljanje e-novic društva uporablja spletnega mail pristopa pri ponudniku domene.

9. PRAVICE

Odjavo od prejemanja naših obvestil, informacij, izbris, zahtevan popravek, omejitev obdelave, prenos podatkov ali dostop do osebnih podatkov javite na [email protected] zagotavljamo vam spoštovanje zasebnosti, kot jih določa veljavna zakonodaja. Zoper našo odločitev o vaši zahtevi je vedno mogoče vložiti pritožbo na vodstvo društva. V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo društvo nemudoma izvedla vse notranje in zunanje postopke in ukrepe (tudi tehnične in organizacijske) za zaščito pravic posameznika. Na način in pod pogoji veljavne zakonodaje se bo o tem obvestilo tudi notranji nadzorni organ in posameznika.

10. SPREMEMBE IN DOPOLNITVE

Vse spremembe in dopolnitve politike dela z osebnimi podatki, bodo objavljene na tem spletnem mestu, ob večjih spremembah pa vas bomo obvestili tudi preko e-pošte.

11. DODATNA VPRAŠANJA

Vprašanja, komentarji in zahteve o varstvu osebnih podatkov so vedno dobrodošla. Za informacije smo dosegljivi na [email protected].

12. SEZNAM PIŠKOTKOV

Na spletni strani, se za potrebe delovanja uporabljajo sledeči piškotki:

Ime piškotka Vrsta Storitev Veljavnost Opis
_ga Analitični Google Analytics 2 leti Piškotek, ki se uporablja za analitiko obiska
spletne strani
cookieconsent_status Sistemski / 1 leto Shranjevanje uporabnikove odločitve glede
uporabe piškotkov
X

Preden greš…

Zanima me tvoje mnenje. Sodeluj in pomagaj ustvariti boljšo in pravičnejšo Slovenijo.👇🏻

Hvala!
dr. Anže Logar

X

Zanima me tvoje mnenje!

Sodeluj in pomagaj ustvariti boljšo in pravičnejšo Slovenijo.👇🏻

Hvala!
dr. Anže Logar