[GORENJSKA] Drugi dan regijskega obiska - Platforma sodelovanja
senca
nazaj
Novice

[GORENJSKA] Drugi dan regijskega obiska

Drugi dan regijskega obiska Gorenjske sta se dr. Anže Logar in Eva Irgl srečala z župani občin Naklo, Šenčur, Cerklje na Gorenjskem, Preddvor, Škofja Loka in Žiri.

Obiskala sta tudi podjetje M-Sora d.o.o., ki se lahko pohvali z več nagradami (lesarski presežek leta, srebrno priznanje GZS in nacionalno priznanje za inovacijo).

Izjava dr. Anžeta Logarja ob obisku Gorenjske regije: “V pogovorih z župani in podjetniki ugotavljamo, da vse pesti predvsem počasnost pri umeščenju objektov v prostor in neodzivnost birokracije. Podjetniki pa poudarjajo nujnost oblikovanja posebne politike glede zagotavljanja ustreznih kadrov, demografije in davkov. Do polletja bo pripravljen nabor ukrepov za gospodarstvo, ki ga bomo nato usklajevali z gospodarstveniki in strokovnjaki s področja makroekonomije ter fiskalne politike, potem pa ga bomo predstavili javnosti.

Srečanje županom Ivanom Megličem. V Občini Naklo se veliko gradi, načrti za prihodnost so ambiciozni. Občina je v zadnjih letih močno povečala sredstva za nakup opreme za gasilce in civilno zaščito.

Srečanje z županom Cirilom Kozjekom. Občina Šenčur ima po podatkih Ministrstva za finance enega najvišjih koeficientov razvitosti med slovenskimi občinami.

Srečanje z županom Francem Čebuljem. Višina načrtovanih investicijskih odhodkov v Občini Cerklje na Gorenjskem za letos je 17,4 milijona €.

Srečanje z enim od najmlajših županov v Sloveniji Rokom Roblekom. Občina Preddvor se hitro razvija. Župan ima ambiciozne načrte za nadaljnji razvoj kraja. Uspešno so zagnali številne pomembne investicije.

Srečanje z županom Tinetom Radinjo. Škoda na občinski infrastrukturi po avgustovskih poplavah je ogromna. V občini Škofja Loka je nastalo za skoraj 60 milijonov evrov škode. Hitro so začeli z intenzivno sanacijo, ki poteka na vseh prizadetih območjih. Občina kmalu nadaljuje s celovito prenovo Mestnega trga. Zaključena pa je prenova in energetska sanacija Loškega gradu.

Srečanje z županom Francijem Kranjcem. Občina Žiri je po najnovejših podatkih Ministrstva za finance med desetimi najbolj razvitimi občinami. Uspešno naprej!