senca
nazaj
Novice

Vse se začne s prvim korakom

27/05/2024 11:16
Kako čas beži! Leto je naokoli. Društvo je zaživelo. Rastemo, predvsem pa se sistemsko krepimo...

Kliknite na spletno stran sodelujmo.si.

Pozdravila vas bo slika, na kateri si dajemo roke posamezniki ‘iz vseh vetrov’.

Slika nasmejanih ljudi. Iskreno nasmejanih. Nastala je 31.5.2023, na dan ustanovitve društva Platforma Sodelovanja. Z namenom, da pokažemo, da se da. Pogovarjati, ustvarjati, #sodelovati. Ali kot je Romana Jordan dejala v zadnjem intervjuju za Večer: »Naša ambicija je, da preko spoštljivega in umirjenega dialoga spodbujamo kulturo sodelovanja, sprejemanje raznolikosti, stičnih točk v družbi.«

Ne pristajamo na etiketiranje. Ni vse črno-belo.

Želimo razbiti družbeno-politični status quo, ki Sloveniji onemogoča, da izkoristi vse svoje potenciale. Da Slovenija poleti.

Kako čas beži! Leto je naokoli. Društvo je zaživelo. Rastemo, predvsem pa se sistemsko krepimo. Imeli smo prvi občni zbor, kjer smo potrdili letna poročila društva. Tri nacionalne javne tribune, tri regijska srečanja. Oblikovali smo Strokovni svet, v katerem nas je 544. Prejeli smo 365 dokumentov s predlogi za ukrepe v okviru 12 sestav strokovnega sveta.

Srečevali se bomo na terenu in v okviru odborov strokovnega sveta tudi v prihajajočem polletju. Zato, da pripravimo program zmagovalne Slovenije 2034. Desetletje, ki je pred nami, bo odločalo o tempu, vonju in okusu naše prihodnosti. Treba je presekati z miselnostjo, da je vse že vnaprej odločeno in dorečeno. Da se ne splača potruditi, ker itak ne bo uspelo. Ali svoje neukrepanje opravičevati s tolažbo, da bodo potrebne korake naredili drugi.

Ne, ne bodo jih. Mi jih moramo. Že zato, da jih bodo potem tudi drugi. Skupaj z nami, brez nepotrebne demagoške in ideološke navlake. Čas, ki je pred nami, je preveč dragocen, da bi še naprej padali na delitve. Varnostna vprašanja, pogoji za gospodarsko rast, nove tehnologije in nove oblike groženj in izzivov, ki terjajo ciljno ukrepanje, zahtevajo jasno sliko o stanju v državi (zato regionalni obiski) jasno predstavo o tem, kaj želimo (zato javne tribune) in jasne cilje (zato strokovni svet).

Hvala vsem za zadnje leto skupnega (so)ustvarjanja. Če poznate bistro glavo, ki trenutno še ne #sodeluje, jo povabite, da se nam pridruži. Ne rabi se strinjati z vsem, kar počnemo. Važno je, da v pozitivnem duhu prispeva tisto, v čemer je odlična.

Leto dni smo se člani upravnega odbora Platforme Sodelovanja sestajali, razpravljali, kovali načrte. Burne razprave so bile. Kako da ne, saj v Platformo vsak prinaša tisto, kar je. Z trdnim razumevanjem, da imajo tudi ostali enako pravico. Ampak, prepričan sem, da naslovna slika izpred enega leta še vedno nosi žar in energijo ustanovnega dne. Želimo nadaljevati z delom. Skupaj z vami!

Zato jo bomo, ko se srečamo ob naši prvi obletnici, ponovno posneli. In tako vsako leto. Dokler bo treba. 😊 Nismo ekskluzivni, zato s seboj pripelji še koga.

Vse najboljše, Platforma. Se vidimo v petek 7.6.2024 v Lana’s corner, od 17:00 naprej.

#sodelujmo ZA Slovenijo!

X

Preden greš…

Zanima me tvoje mnenje. Sodeluj in pomagaj ustvariti boljšo in pravičnejšo Slovenijo.👇🏻

Hvala!
dr. Anže Logar

X

Zanima me tvoje mnenje!

Sodeluj in pomagaj ustvariti boljšo in pravičnejšo Slovenijo.👇🏻

Hvala!
dr. Anže Logar