Vabimo vas na tretjo okroglo mizo Platforme Sodelovanja z naslovom Pogled v prihodnost: znanost za razvoj Slovenije, ki bo potekala v četrtek, 14. marca ob 18. uri v Festivalni dvorani Lent, Maribor.

Na okrogli mizi bodo sodelovali priznani slovenski znanstveniki.

dr. Lev Vidmar

dr. Gregor Anderluh

dr. Sanja Fidler

Dejan Valh

dr. Boštjan Golob

Slovenija se sooča s številnimi razvojnimi izzivi in dilemami. V času, ko se zaradi svetovne dinamike odloča o zmagovalcih in poražencih naslednjega desetletja, moramo v Sloveniji oblikovati jasne odgovore na izzive in nacionalne razvojne cilje. Vprašanje razvoja je vprašanje naše prihodnosti. Ni izolirana tema, ampak povezovalni faktor vseh ključnih odločitev.

Kljub temu lahko zaznamo, da se tovrstne razprave problematike razvoja ne lotevajo celostno s povezovanjem področij. Razen številnih analiz imamo tako le malo rešitev, jasnih odgovorov in konkretnih ciljev, ki bi jih bilo treba doseči.

Platforma sodelovanja z javno tribuno na temo Razvojne države nadaljuje serijo posvetov s strokovnjaki in javnostjo o razvojnih izzivih Slovenije. Samo analize niso dovolj, potrebujemo odgovore. Kje smo, kam gremo in kam bi morali (pr)iti? Kaj moramo spremeniti, da bo Slovenija leta 2034 v klubu zmagovalcev, njeni državljani pa zadovoljnejši, srečnejši in bogatejši?

Javno tribuno organiziramo v Mariboru. Močnem industrijskem središču, ki se postopno spreminja in prilagaja postindustrijski informacijski dobi. Mestu, kjer deluje edini slovenski superračunalnik (naša močna, a ne dovolj izkoriščena konkurenčna prednost), druga največja slovenska univerza, mestu, ki je priča pospešenim vlaganjem v raziskave in razvoj, podjetniški inovativnosti in čezmejnemu sodelovanju.

🗓️ Povezava do dogodka na Facebooku.