Prva okrogla miza o razvoju gospodarstva - Platforma sodelovanja
senca
nazaj
Novice

Prva okrogla miza o razvoju gospodarstva

Ko zmoremo sodelovati, smo lahko uspešni. Potencial je ogromen. Gospodarstvo želi ustvarjati in naša dolžnost je, da podjetnice in podjetnike pri tem kot država ne oviramo ampak jim pomagamo.

Platforma Sodelovanj je uspešno izvedla svojo prvo okroglo mizo na temo razvoja gospodarstva z naslovom “Slovenija v razvojnih megatrendih.” 

Na okrogli mizi so sodelovali trije ugledni gospodarstveniki Blaž Brodnjak, Jure Knez in Dušan Olaj. Skozi razpravo so z nami delili poglede, kje je Slovenija trenutno, kje ima gospodarstvo največje težave in kaj bi bilo potrebno storiti, da bo naša država 30 let po vstopu v Evropsko Unijo v družbi zmagovalcev.

Gostje so opozorili na številne pomembne teme, pri katerih moramo narediti več, vključno s trajnostnim razvojem, digitalno transformacijo in inovacijami, ki so ključne za rast gospodarstva.

Udeleženci so aktivno sodelovali v razpravi, postavljali vprašanja in prispevali svoje poglede, kar je pripomoglo k obogatitvi dialoga.

Upravni odbor Platforme Sodelovanja se zahvaljuje vsem razpravljalcem in gostom za njihovo prisotnost ter konstruktiven dialog. Dogodek je predstavljal odlično priložnost za izmenjavo idej in pogledov ter gradnjo mostov za prihodnje sodelovanje.

📸 Povezava do fotogalerije

📺 Povezava do posnetka okrogle mize

Videli smo nekaj zelo konkretnih predlogov. Tudi apel, da nimamo več veliko časa. Razvojni potencial bo v primerjavi z drugimi državami precej padel, če ne bomo sprejeli pravih rešitev. Ko zmoremo sodelovati, smo lahko uspešni. Potencial je ogromen. Gospodarstvo želi ustvarjati in naša dolžnost je, da podjetnice in podjetnike pri tem kot država ne oviramo ampak jim pomagamo.

dr. Anže Logar, predsednik